HTML

Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia. ( Giorgio Armani )

Friss topikok

Szeretnél jól kinézni, de valahogy a ruhák, amiket választasz, sehogy sem állnak jól rajtad?

2012.11.30. 15:49 :: Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

tükör előtt.jpgMegtörtént velem is anno, hogy felvettem olyan ruhát, ami a kirakatban nagyon tetszett, de rajtam valahogy nem úgy állt, ahogy kellett volna. Én sem vagyok konfekció méret, mint ahogy a nők 80-90% sem az. A konfekció méreteket, egy nemzetközi szabványt az ISO 3635 határozza meg. Magyarországon leginkább az EU méreteket használjuk.  Vajon kinek is áll jól a konfekció? Érezzem rosszul magam, mert a csípőm keskenyebb/szélesebb, mint a vállam? Vagy egyszerűen ne is vegyek róla tudomást?

Manapság minden arról szól, hogy tökéletes testtel kell rendelkezned, mert különben nem lehetsz boldog. Fogyókúrák tömkelege kering az interneten és mindenki az áhított 90-60-90-es méretre vágyakozik. A misztifikált 34-36-os konfekció méret azonban csak keveseknek jó. Mert ha nem férsz bele ebbe a méretbe, akkor már akár el is áshatod magad! Ciki még kimondani is, hogy 40-es méretet vagy nagyobbat hordok. Akkor most mit csináljak? Az egész életem a fogyókúrák, csodareceptek, fogyibogyók körül forogjon? Esetleg ássak egy nagy gödröt a kertbe és már most feküdjek bele? Butaság! Szép lassan a világcégek is rájönnek arra, hogy a kórós soványsággal a kifutókon csak ártanak. A Vogue már be is tiltotta reklámjaiban az anorexiás modellek alkalmazását és kimondta, hogy szigorú elvek alapján 16 évesnél fiatalabb és táplálkozási zavarban szenvedő modellekkel, nem dolgozik együtt, legalábbis "tudatosan" nem. A Vogue-nak meggyőződése, hogy szépség és egészség összetartozik.

Az egészséghez azonban az is hozzá tartozik, ha nagyon sok túlsúllyal rendelkezel, az egészséged érdekében tényleg jobb, ha megszabadulsz tőle. Ne másért, magadért! Ez azonban nem megy egyik napról a másikra és lehet, hogy vannak olyan testrészeid, amik akkor sem fognak lentebb menni, ha mindent megteszel, hogy vékonyabb légy. Ilyen a csípő, a combok, a fenék, karok. Akkor mi a megoldás???  Minden nő a nőiességről áhítozik és arról, hogy bármit vegyen is fel, az jól álljon rajta. Nekem is volt olyan korszakom, amikor bármit felvehettem jól állt és bármit megehettem nem látszott rajtam. Ez az időszak 23 éves koromig tartott, amikor még aktívan sportoltam és a hormonok sem tomboltak kegyetlenül. Egy szülés vagy az idő múlása azonban változást hoz a testen, ami nem szégyen. Szélesebb a csípőd? Nagyobb lett a feneked? Már nem olyan karcsú a derekad? Az idő kerekét nem lehet visszafele forgatni, de jól van így, hidd el! Most szélesebb csípővel, nagyobb popsival, kevésbé karcsú derékkal is lehetsz nagyon vonzó, csak fogadd el magad. Vannak, akik éppen hízni szeretnének, mert attól várják a nőiesség érzését. A szépség és a női báj belülről fakad és ha Te magad elfogadod a tested változásait boldogabb leszel és ez sugározni fog!

Tehát ott tartottunk, hogy már többet nem tudsz változtatni azon amid van, mégis szeretnél valahogy jobban kinézni. Van egy jó hírem! Ez nem lehetetlen! Egy jól megválasztott ruha ott takar, ahol kell és azt emeli ki, amit kell. Minden testalkatnak vannak szabályai, amit, ha betartasz, azt fogják mondani: De jól nézel ki, fogytál? Ettől persze az ember az égbe repül és az aznapi boldogsághormont be is seperte magának. Jobb, mint a csoki, igaz?

Azonban azt, hogy ki milyen alkat, nem is olyan egyszerű megállapítani. Sokféle testanalízis létezik, de lehet, hogy Te egyikben sem találod meg magad. Én összegyúrtam a saját verziómat, amit megosztok veletek is. Nem csak a leírást kapjátok meg, hanem olyan ruhatípusokat is, ami az adott típusnak jól áll. Tehát lehetsz alma, körte, oszlop, nyalóka, váza, zárt vagy sima homokóra, fordított háromszög vagy harangforma semmi baj, egy jól megválasztott ruhadarabban jól fogod magad érezni és ez a belülről fakadó elégedettség visz a boldogság mennyországába.

testalkatok2.jpg

 

 

 

 

 

 

Akkor vágjunk is bele...

Az alap alkatelemzés 4 alkatot különböztet meg: homokóra, alma, körte és oszlop. Ez az elemzés azonban nem ad akkora teret, hogy mindenkire ráhúzható legyen. Szerencsére voltak, akiknek szintén kevésnek tűnt a 4 alaptípus. Trinny Woodall és Susannah Constantine két nagyszájú, de annál vagányabb stylist Angliából, akik tovább bővítették az alkattípusokat. Létrehoztak 12 típus, amivel már sokkal pontosabban behatárolhatóak, ki melyik alcsoportba tartozik. Alapvetően nem rajongok a stylistokért, de Trinny és Susannah valami egészen mást is hozzá adnak. Tevékenységük nem abból áll, hogy mindenkiből „trendbanyát” faragnak, sőt! Célkitűzésük, hogy mindenki az alkatához illően öltözzön, és hozzá illő színeket viseljen, amik trendtől függetlenül mindig jól fognak állni. Nem kell plasztikai sebész, de még drasztikus fogyókúra sem ahhoz, hogy akár tíz kilóval és tíz évvel kevesebbnek nézzen ki az ember, elég csak ésszerűen öltözködni. trinny-Woodall-and-susannah-Constantine.jpg

Ez számomra nagyon szimpatikus, ezért használom én is az Ő alkatelemzésüket, amit szeretnék veletek is megosztani a saját verziómban. Ami igazán tetszik bennük, hogy felvállalják önmagukat olyannak, amilyenek. Trinny vékony, szálkás ellentétben Susannah gömbölyded formáitól, mégis jól néznek ki. A titok a megfelelő ruházatban rejlik és abban, hogy nem szégyellik a testüket, elfogadják ahogy van.

A következőkben végig vesszük a 12 alkattípust...

Folyt. köv.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alkatelemzés alkatok ölözködés

A bejegyzés trackback címe:

https://stiluskommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr364938475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása