HTML

Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia. ( Giorgio Armani )

Friss topikok

Szeretnél jól kinezni, de valahogy a ruhák amiket választasz sehogy sem állnak jól rajtad?/ körte és oszlop típus

2012.12.15. 13:31 :: Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

Folytassuk a sort a két következő alaptípusunkkal, a körtével és az oszlop formával. Nagyon sok nő érdekelt ezeknél a típusoknál. Mindkét típus attól szenved, hogy kisebb a melle, mint ahogy szeretné, de nem kell aggódniuk, optikailag növelhető és nem mindig a nagy mell a nyerő. A kicsi, de formás melleket a férfiak éppen úgy szeretik, mint nagyobb változatukat.:)

Sandra Bulok.jpg

"Nagyon kényelmetlenül érzem magam fürdőruhában a vaskos combom és vastag vádlim miatt." Sandra Bullock

A körte: Normális vállak, szélesebb csípővel. Bricsesz (a comb külső része) kiáll. Lapos has, szép karok, vékony derék, formás hát, kisebb mell.

Még ha a körte nő sovány is, a csípő makacs és nagyon nehéz a párnáktól megszabadulni. A tükörből az köszön vissza, hogy az összes súlyfeleslege a feneke környékén és a lábán rakódott le. Sajnos a bricsesz legfeljebb sebkéssel távolítható el, még a sportolás sem segít a teljes eltüntetésében, úgyhogy ne is rágódj rajta tovább, jobb elfogadni ezt az adottságot és ennek megfelelően öltözni. A körténél, ahogy a többi testalkatnál sem a méret a lényeg, nagyon vékony lányoknak ugyanúgy lehet széles csípőjük és élhetnek együtt bricsesszel. Csakúgy mint Shakira, Katie Holmes, vagy éppen Sandra Bullock.

Viszont van egy jó hírem számodra! A felsőtested  majdnem tökéletes, lapos has, szép karok, vékony derék, formás hát. A kis mell pedig ne zavarjon, mert optikailag feltuningolható. Tehát, arcra derű, vond el a figyelmet az alsó részedről és tereld a figyelmet a felsőtestedre. A cél, a vállak szélesítése, a bricsesz ellensúlyozása érdekében.

Előnyös ruhadarabok a körte alkatú nők számára:

Mivel a vállakat és a melleket kell erősítsük, ezért a bolerók lesznek a legjobb ruhadarabok, a fodros, rátétes blúzok, a mellzsebes darabok, a derekat hangsúlyozó ruhák, felsők és nem utolsó sorban az A-vonalú szoknyák és harang szoknyák. A nadrág soha ne legyen szűk, inkább egyenes szárú és ez legyen a legsötétebb az öltözetben.

körte 1.jpg

körte 2.jpgkörte 3.jpg

A körte testalkatú nő lehetőleg soha ne viselje a következőket:

  • miniruha, miniszoknya
  • sellő fazonú szoknya
  • ceruza szoknya
  • szűk szárú (skinny) farmernadrág
  • lovagló nadrág fazon, háremnadrág
  • bokapántos cipő (ha vastag, formátlan a boka)
  • körömcipő

Nézzük az oszlop típusokat...

Kép1.png

"Az én alakommal mindig biztonsági játékot kell játszanom." (Gwyneth Paltrow)

Oszlop: magas, vékony alkat. Váll és a csípő egyforma széles és alig van derék. Kicsi mellek, lapos fenék.

 A ruhák jól mutatnak rajta, de alakját tagolni kell. A gyűrt anyagú blúzok és a lágy esésű ruhák nagyon jól állnak neki. A hosszú kezek lábak miatt azonban, nincs olyan ruhadarab, ami ne lenne túl rövid.

Az oszlopok táborát erősíti többek között Gwyneth Paltrow és Nicole Kidman is, úgyhogy aggodalomra semmi ok, csak jól kell megválasztani a ruhadarabokat!

Előnyös ruhadarabok oszlop alkatú nők számára:

Az Ő esetükben az a szabály, hogy a test közepére, a derékra kell helyezni a hangsúlyt. Erre nagyon alkalmas például a csukló felé szélesedő ujjszabás, a hegyesen végződő szegélyek, az egygombos kabátok. Előnyös számukra még a nőies chiffon anyagból készült ruhák, amelyek lágyítják az oszlop egyenes formáit. Jól áll nekik a szögletes szabású zakó, derékban egy gombbal, hegyes szegélyekkel, az A-vonalú szoknyák, a kerek nyakkivágások, Olyan ingek, amelyekben húzott, redőzött és berakásos részek vannak. Redőzött panel az ing mellrészénél, húzás derékban, két részből álló ingujj – ezek mind-mind segítenek megtörni az oszlop alkat végtelen egyenességét. Nadrágfazonban szerencsések, mert szinte minden forma jól áll nekik, de a legjobban az enyhén bővülő szárú fazonok.

elonyosdarabokoszlopnak.jpgPhase-Eight-Farrah-Jersey-Dress.jpg

zako.jpg

 

 

 

 

 

 Az oszlop testalkatú nő lehetőleg soha ne viselje a következőket:

  • Formátlan, szűkítés nélküli, háromnegyedes hosszúságú kabát
  • Egyenes szabású ruha
  • Hosszított fazonú, csípőig érő felsőrészek, vagy ilyen stílusú ruhák
  • Haspóló

 

A következőkben a górcső alá veszünk a Trinny és Susannah féle kategóriákat a váza, a serleg, a cselló, a tölcsér, a nyalóka, a csengettyű, a tégla és a tekebábu alkatokat.

Folyt. köv.

Szólj hozzá!

Címkék: stílus alkatelemzés körte típus oszlop típus mit vegyek fel

A bejegyzés trackback címe:

https://stiluskommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr254960556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása