HTML

Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia. ( Giorgio Armani )

Friss topikok

Szeretnél jól kinézni, de valahogy a ruhák, amiket választasz, sehogy sem állnak jól rajtad?

2012.12.08. 22:18 :: Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

Tehát, ott tartottunk, hogy a legfontosabb lenne, ha el tudnád magad fogadni olyannak, amilyen vagy. Tudom, ez nem olyan egyszerű, én magam is megvívom nap, mint nap a kis csatámat a tükörrel, mert a belső képem magamról teljesen más, mint amit valójában látok. Azt megállapítani, hogy hol a hiba, nem olyan nehéz. Képzelj

el egy szabályos homokórát vagy akár a 90-60-90-es méreteket.Monroe.jpg

Látszik rögtön, hogy a vállnak és a csípőnek egy vonalba kellene lenni, míg a derékrész jóval karcsúbb. Ne ess azonban kétségbe, ha nincs pont 30 cm különbség a mell-derék-csípő arányaiban. 15-20 cm különbség is teljesen rendben van.:) Ruha nélkül állj a tükör elé és vizsgáld meg magad! Igen, már hallom a sok siránkozást, hogy ez nem tetszik vagy az, de csak nézd meg az arányaidat. Nézd meg, hogy a vállad egyvonalban van-e a csípőddel vagy sem. A derekad ad-e egy kellemes ívet vagy sem. A testalkat analízisnél két dolgot kell figyelembe venni csak! Ahol több van, onnan optikailag el kell venni, ahol meg kevesebb van, oda optikailag tenni kell. Ugye ez nem is olyan bonyolult! A hogyan, sokkal összetettebb feladat.

Erre dolgozott ki Trinny és Susannah egy 12 testalkatból álló tipizálást, amivel sokkal pontosabban meg tudod majd állapítani a tested formáját és kapsz hozzá eligazítást is, hogy optikailag hogyan tedd magad arányossá.Ez a testtípus meghatározás nem a méretre, hanem az alkatra koncentrál.Az öltözködési alapelvek szempontjából az ugyanis mindegy, hogy valaki például 36-os, 40-es vagy 44-es homokóra alkat, ugyanazok a szabásvonalak állnak majd jól neki. 

Kezdjük a 4 alaptípussal, amivel biztosan találkoztál már (homokóra, alma, körte,oszlop)  majd térjünk át a 8 új kategóriára.( váza, cselló, harang, nyalóka, serleg, csengettyű, tégla, tölcsér)

Homokóra: arányos kerek vállak és csípő, vékony, rövid derék, gömbölyű formák, vastagabb combok, kerek popsi

salma-hayek-fashion.jpg

                               Salma Hayek:"A mellem határozza meg, hogyan öltözöm." 

Mindenki el tud képzelni egy homokórát és egy hozzá tartozó alkatot.

Alakja nőies, de nem a divattervezők álma. Az alaktalan ruhák, a melleket rejtő felsők és bő kabátok nem az ő barátai. Döntsön a dekoltázskiemelő és a formákat hangsúlyozó darabok mellett. V-nyakú pulóverek, ceruzaszoknya, szupernőies kerekorrú vagy lábujjkilógatós cipellők bátran hordhatók.

felső és szoknya.jpg

kabát.jpgruha.jpg

A homokóra testalkatú nő lehetőleg soha ne viselje a következőket:

  • Oldalzsebes nadrág
  • Denevérujjú darabok
  • Vastag övek
  • Blúzok fodrokkal, masnikkal
  • Kismama fazonú, mell alatt ráncolt zsákfazonú felső
  • Lapos talpú fűzős cipő
  • Hegyes orrú, bokapántos cipő
  • Cowboy csizma

 

Alma: nagyobb mell és has, derék nem igazán van, vékony lábak, lapos fenék 

Beth Ditto.jpg

                                          Beth Ditto:A pocakom diktálja, hogyan öltözzek.„

Kerülje a kísértést, hogy bő felsők alá rejtse az alakját. Helyette válasszon szoknyákat, melyek A-vonalúak, elől nem húzottak, hozzá teli sarkú, szép vonalú cipőt vegyen. Kerülje a bő farmert, mert erősíti. A Sifon ruha és a mell alatt húzott fazonok nagyon jól állnak az alma típusú nőknek. Zakóban a megkötős megoldás karcsúbbá teszi az alakot, csak ne legyen túl hosszú. Hordhat nyugodtan Legginset, Treggingset egy hosszabb feneket takaró blúzzal vagy inggel. A V kivágás nyújtja az alakot, bátran viselheti.

   

 ruha_1.jpg

blézer.jpg

szoknya.jpg

Az alma testalkatú nő lehetőleg soha ne viselje a következőket:

  • buggyos ujjú blúzok
  • nagyon bő és nagyon szűk fazonok
  • bő nadrágok
  • kerek nyakkivágás
  • túl rövid szoknya

Folyt. köv. ( Bocsánat, lehet, hogy már türelmetlenek vagytok, de nagyon sok képet kell keressek ehhez az anyaghoz és azokat formáznom is kell, nem úgy haladok vele, ahogy szeretnék, ezért kérem egy kicsit a türelmeteket. :) )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stiluskommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr344951823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása