HTML

Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

A stílus az egyetlen olyan igazi luxus, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Ez olyan dolog, ami velünk született, de tanulható, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia. ( Giorgio Armani )

Friss topikok

Szeretnél jól kinézni, de valahogy a ruhák, amiket választasz, sehogy sem állnak jól rajtad?/ Váza és cselló alkat

2013.01.02. 14:39 :: Stílusról stílusosan stílust kedvelőknek

Tudom, türelmetlenül várjátok már az alkatelemzés folytatását, ne haragudjatok az ünnepek elvitték a lendületemet.

Közkívánatra két nagyon nőies típussal folytatjuk az alkatelemzésünket. Ez a két típus a váza és a cselló.

 

 kate-winslet-titanic-prom-dress-954321803.jpg

"Az emberek szexinek tartanak, de néha egyszerűen csak slamposnak érzem magam." (Kate Winslet)

Váza: váll keskeny,  hosszabb derék, csípő széles, nagyobb mell

Nyújtsunk meg egy homokórát, és máris váza lesz belőle. Nem mutat olyan drámai formákat, mint a homokóra, de ugyanaz vonulat. A váll és a csípő nagyjából egy vonalban található, de a csípő picit szélesebb. 

A váza úgy gondolja mellei miatt ormótlan és hastájékon is gyorsan felszed pár kilót, sőt a karjai vastagságával is folyton hadilábon áll. Ennek ellenére az emberek általában szexinek találják, a váza mégis gyakran érzi magát tramplinak. Persze feleslegesen.

Ne rejtegesd karjaid, keress határozott vonalú felsőket, hogy az arányaid egyensúlyba kerüljenek. A kerekorrú tűsarkú és az egy gombbal záródó zakó tökéletessé teszik alakod.

A vázák táborát erősítik Kate Winslet, Kelly Brook és Geena Davis

Előnyös ruhadarabok a váza típusú nő számára:

A vállakat egy picit hangsúlyozzuk és ellensúlyozzuk a melleket. A legjobb, ha a derékra visszük a hangsúlyt, hasonlóképpen a homokóra formáknál.

Olyan blézert válassz, ami egy darab gombbal, közvetlenül a mell alatt derékon záródik, nagy kivágással, aminek köszönhetően kisebbnek tűnik a melled és kihangsúlyozod a legvékonyabb részét a felsőtestednek. A lekerekített hajtóka jobban passzol a formádhoz.

Szűkített derekú, puffos ujjú blúzokkal is ellensúlyozhatod a mellméreted. Ha kitűrve szeretnéd hordani, akkor olyat válassz, ami a csípőd tetejénél végződik, és lekerekített szabású az alja.

Ruháknál lehet mély, kerek vagy szögletes nyakkivágású derékban szűkített darab. Nyugodtan viselhetsz csillogó anyagokat is.

A magas derekú ceruzaszoknya a legjobb barátod. Megemeli és tartja a feneked és hangsúlyozza a derekad.  A legjobb, ha a térded legvékonyabb részénél végződik.

Nadrágból pedig az egyenes szárú fazon lesz a váza szabása. Hordhatsz olyan fazont is, aminek oldalt van a zsebe, ha az ferdén van szabva és nyugodtan hordhatsz vastagabb öveket is.

vase.jpgingek.jpg

ruhak.jpg

A váza típus lehetőleg soha ne viselje a következő ruhadarabokat

- Nyak, illetve mellrésznél fodros felső

- Ruha, vagy szoknya fodros rátéttel

- Mell alatt bővülő, derékszűkítés nélküli ruhák (zsák-, kötény- és kismamafazon)

- Ujjatlan kerek nyakkivágású felső

- Garbó

- Álló gallérú felsőrészek

- Teli talpú cipő

Aki a homokóra és a váza alkatok között nem ismert teljesen magára, az a cselló típusnál biztosan felismeri az alkatát. Az különbözteti meg a homokórától, hogy nem olyan karcsú a dereka, viszont formásabb a bokája.

Most akkor nézzük a cselló alkatot...

oprah winfrey.jpg

"Bármi is van rajtam, mindig vaskosnak érzem magam.„(Oprah Winfrey)

 A cselló:nagy mell, kerek fenék, vékony bokák, rövid, picit vaskosabb derék

A cselló alkatú nő remek mellekkel és fenékkel rendelkezik, ezt az adottságát kell kihasználnia.A lágy esésű V kivágású felsőkben, farmerban egy megfelelő magassarkúval csodásan néz ki.

Híres cselló alkat nők:Oprah Winfrey-t, Kirstie Allie-t, vagy Serena Williams

Előnyös ruhadarabok a cselló számára:

A V-kivágás különösen előnyös a cselló alkatú hölgyek számára, főleg, ha szélesebb a kivágás. A kerek kivágás is jöhet, csak elég hosszú legyen a felső, hogy eltakarja a pocakot. A gallér nélküli, derékban szűkített ingek is jó választás lehet. Tetejére vehet egy karcsúsított blézert, ezért is fontos, hogy az ingnek ne legyen gallérja. Két gallér ugyanis még jobban erősíti a felsőrészt.Olyan blézert válassz, aminek hosszított sálgallérja van, hogy még jobban nyújtsa az alakod.

Szoknyából a több lapból álló szoknyákat válaszd, amit különálló panelekből szabtak és redőzött, de soha ne legyen túl rövid, mert az összenyom.

Ruhákból a vastagabb pántos nyakba akasztós típust részesítsd előnybe, ahol a derék rész külön lett szabva, mert ez nyújtja a derekat. Az apróbb minta előnyösebb, mint a nagyobb minta.

Kabátból az A-vonalú fazon lesz előnyös számodra, mert ez eltakarja a feneket és kiemeli a derekat. A kabátnak is előnyösebb, ha sálgalléros, vagy legalábbis ne legyen széles kihajtója és jobb, ha nem záródik magasan. Vegyél hozzá inkább sálat. :)

Nadrágoknál az egyszerű, letisztult,  enyhén bővülő szárú fazonban gondolkodj,ne préseld magad szűk darabokba, és az oldalzsebet felejtsd el! Színben lehetőleg ne a rikító, feltűnő változatoknál mellett tedd le a voksod. 

A nagy vaskos láncokat kerüld el, mert még jobban erősítik a felsődet, viszont  fülbevalókat bátran hordhatsz, akár nagyokat is.

Cipőben a tele talpú változat és a platformos is előnyös neked.

ruhak.bmpszoknyak.bmp

 

 

 

 

kabatok.bmp 

A cselló lehetőleg soha ne viseljen:

Ceruzaszoknyát

Miniszoknyát

Bőr, vagy szatén, esetleg bársony anyagból készült nadrágot

Szűk, skinny farmert (ha még fehér is, akkor az már a bűnözés kategória)

Bokacsizmát

Garbót

Nos, melyik két testalkattípussal folytassuk? Tekebábu, nyalóka, serleg, csengettyű, tégla vagy tölcsér?

Folyt. köv.

Radványi Nagy Emese

stíluskommunikátor

Szólj hozzá!

Címkék: stílus alkatelemzés Váza alkat Cselló alkat

A bejegyzés trackback címe:

https://stiluskommunikacio.blog.hu/api/trackback/id/tr34983995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása